ЕДХЗ 2023 ЗАПОЧВАТ В КРАЯ НА МЕСЕЦ МАРТ

banner EACD2023 1300x630За осма поредна година България става част от ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ (ЕДХЗ), които всяка пролет се провеждат едновременно в редица европейски страни по инициатива на Националния институт за занаяти на Франция. В нашата страна координатор на събитието от 2015 година до днес е РСО „Централна Стара планина”.

ЕДХЗ 2023 ще насочат вниманието към занаятите около нас, които понякога не забелязваме или приемаме за даденост, без да отчитаме тяхното ярко присъствие в интериора и градския пейзаж. По време на Дните ще бъде показана високата културна стойност и функционалност на занаятчийските изделия, като се наблегне на тяхната достъпност, богатство и естетическа привлекателност. Участниците в ЕДХЗ 2023 си поставят за цел занаятите да бъдат припознати от обществото като безценно наследство, което обогатява живота ни всеки ден.

Очаквайте информация за участниците и програмата на ЕДХЗ 2023 на официалния сайт на РСО „Централна Стара планина”: www.rso-csp.org. Търсете ни и във фейсбук: https://www.facebook.com/RAMCentralStaraPlanina/ 

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.