ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В АТЕЛИЕ ПО ГРАВИРАНЕ НА СТЪКЛО И РАБОТА С ВЪЗДУШНА ЧЕТКА С IT СПЕЦИАЛИСТ

IMG 1069 1(всички кавички в текста не са случайни)

В представите на повечето хора IT-специалистите са „сухари”. „Хард-дисковете” им са заети от строга и скучна терминология, не са разговорливи (освен с чарковете на компютрите си), най-често са вглъбени в себе си и имат „мишка” вместо сърце. В последно време тези нагласи (част от тях неслучайни) родиха достатъчно вицове, за да може „айтитата” да влязат в съревнование с Иванчо и Марийка кой води първенството на най-популярните герои в кратките хумористични, а често и саркастични, форми.

IT специалистът Петър Цвятков ще опровергае горенаписаното с въздушна четка в ръка тази събота и неделя в МАИР „Боженци“. Петър ще бъде ръководител на едно от творческите ателиета в Стъклената плетеница, която организира РСО „Централна Стара планина“ в партньорство с музея.

Компютърджията ще демонстрира умения на художник, но за да остане близо до „ай ти-природата” си ще заложи на мозаечна структура в гравирането с помощта на миниатюрни шаблони и мотиви, които да превърне в рисунка. Работата с въздушна четка, която по-думите му представлява своеобразна „бояджийска” работа с пистолет, но много по-фина и изкусна, ще бъде може би най-трудната, но пък най-вълнуваща задача за участниците в ателието.

Ако вече сте поне малко любопитни, то тогава планирайте уикенда си така, че на 25-ти август, събота и 26-ти – неделя, да бъдете в Боженци. Входът е свободен!

Снимка: Мариела Петрова

© 2018. All Rights Reserved.