Европейските дни на художествените занаяти – шанс за креативен туризъм

kylbetaСедем от общините на РСО „Централна Стара планина” усилено работят по подготовката на събитията, които ще реализират в рамките на Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ) тази година.

За четвърта поредна година Сдружението е координатор на европейските дни за България и целенасочено развива политиките на инициативата. Усилията на РСО „Централна Стара планина“ са не само по посока на популяризиране на разнообразието от занаяти и възможностите за тяхната съвременна интерпретация, гарантиране на тяхното съхраняване и предаването им на следващите поколения, но също и по посока на развитие и утвърждаване на креативния туризъм като водещ в региона.

ЕДХЗ се радват на изключително голям интерес от страна на жители и гости на градовете-участници. Атрактивното представяне на различните занаяти, базарите, отворените работилници и възможностите, които дават не само да си наблюдател, но и участник в създаването на уникални изделия, осигуряват вълнуващо и запомнящо се преживяване.

Осигурете си време и споделете усещането от края на март до началото на април. А точно кога, къде и какво, може да научите от сайта на РСО „Централна Стара планина“ на адрес: https://rso-csp.org/project/sabitiya

01.03.2018

 

SP Page Builder-proekt

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2018. All Rights Reserved.