В ТЕТЕВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ФОРУМ ,,ДА ВЪРНЕМ РОДИТЕЛИТЕ В УЧИЛИЩЕ”

IMG 4360Тетевен бе домакин на форум на тема „Да върнем родителите в училище”. Събитието се състоя на 8 февруари 2019 г. в залата на Общинския съвет в Тетевен и в него участваха д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, инж. Таня Михайлова – Заместник-министър на образованието и науката, Асим Адемов - член на Европейския парламент, Иван Миховски – народен представител, Ваня Събчева – Областен управител на Ловеч, Корнелия Маринова – Кмет на Ловеч, Еленко Начев – Началник РУО Ловеч, директори, учители, родителски организации от общината.

Кметът на Община Тетевен откри форума с думите: ,,Сигурна съм, че ще се получи добра дискусия на днешния форум. Приветствам усилията на правителството, че поставя образованието в центъра на своите действия. В центъра поставяме образованието и ние като Общинско ръководство и мисля, че присъствието на хора от всички нива – Европейския парламент, Министерство на образованието, Народното събрание, Областна администрация и местна власт, са доказателство за това, че ние работим в синхрон“. Д-р Бояджиева добави, че образователната среда на територията на община Тетевен е подобрена с множеството ремонтни дейности, работи се изключително добре по механизма за връщане на учениците в училище и по отношение на професионалното и дуално обучение.

Целта на инициативата е да засегне проблема с нарушената връзка между родители и учители и да се предостави платформа за диалог между двете страни.

По време на форума бяха представени резултатите от националното проучване на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“.

На участниците бяха показани обновените с общински средства ОУ „Васил Априлов“ в с. Градежница, ЦДГ „Изгрев“ в с. Глогово и реновираната по ОПРР Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – гр. Тетевен.

По информация от Община Тетевен

SP Page Builder-news

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2018. All Rights Reserved.