СЕВЛИЕВО ИМА ОЩЕ ЕДНА ПРИДОБИВКА – МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СПОРТНО ИГРИЩЕ

igrichte 300x225Севлиево вече има още една придобивка – мултифункционално спортно игрище, което беше официално открито от кмета д-р Иван Иванов, в присъствието на десетки граждани и спортисти. Съоръжението е изградено със средства на Общината и е предназначено за деца и възрастни. То отговаря на всички съвременни изисквания за упражняване на три вида спорт.

Настилката на игрището е полиуретанова, трислойна, с дебелина 13,5 см. Изградена е трибуна за около 100 човека, където родителите могат да сядат и да следят играта на своите деца. Игрището е заградено с ограда с височина 6 метра с цел предпазване на децата от инциденти. Осигурено е и добро осветление.

„Уважаеми съграждани, скъпи деца, ученици, аз съм радостен, че виждам много деца тук. Надявам се, че те и другите жители на общината да ползват новата ни придобивка, за да спортуват” – заяви в приветственото си слово д-р Иван Иванов. Той допълни, че игрището предоставя възможности за повече от три вида спорт. В отговор на дискусия, относно таксата за ползване на игрището той съобщи, че от 9:00 до 18:00 ч. ще е безплатно, а от 18 до 22 ч. за деца, ученици и студенти таксата за ползване на цялото игрище за 1 час ще е 10 лв., а за възрастни – 20 лв.

След официалната церемония имаше демонстрационните срещи по волейбол от членовете на спортен клуб ‘’Раковски 1964’’, а веднага след тях футболните си умения показаха малките спортисти от детско-юношеската школа по футбол в Севлиево. За финал беше състезанието по стрийтбол.

Източник: в-к „Росица”

SP Page Builder-news

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2018. All Rights Reserved.