ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИЗКАЧВАНЕ СТЪЛБИТЕ КЪМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА

sastezanie 1030x686Ако сте на възраст между 10 и 17 години и искате да изкачите най-високия връх в българската история – Шипка запишете се за участие в състезанието по изкачване на стълбите към Паметника на свободата. То ще се проведе на 24 август 2018 г и е част от проявите включени в Национално честване „Шипченска епопея“ 2018.

Заявките продължават да се приемат до 27 юли в Регионалните управления по образованието в цялата страна или на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с копие до Областна администрация – Габрово на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Необходима е не толкова спортна подготовка, колкото желанието и мотивацията да станете част от превърналото се вече в традиция различно състезание. То се провежда за седма поредна година и неговата идея е по атрактивен начин да се съхранява историческата памет за поколенията. В това състезание няма победители и победени, защото всеки е щастлив и удовлетворен, когато е проявил своя силен дух и покорил върха.

По традиция след него всички участници се включват в открит урок по история, който през настоящата година ще бъде на връх Шипка, при зимната войнишка землянка и командния пункт на генерал Столетов, а къде е това – ще разберат всички, включили се в състезанието.

Състезанието се провежда в две възрастови категории: 5-8 клас и 9-12 клас, съответно момичета и момчета. Регламентът е, както следва:
• Регистрация на участниците – 9:00 – 09:30 ч. в деня на събитието 25 август 2018 г;
• Представяне на документ за пред състезателен медицински преглед по образец, съгласно Приложение №5 към чл.7, ал.5 от Наредба № 8/01.04.2005г.;
• Старт – 09.30 ч. – изходна позиция: подножието на стълбите;
• Финал – след изкачване на стълбите от всички участници;
• Награждаване на първите трима класирали се, в съответната възрастова група / според времето за преодоляване на дистанцията/

Организатори са Областна администрация – Габрово и Регионално управление на образованието – Габрово.

Източник: http://shipka.org/

SP Page Builder-news

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2018. All Rights Reserved.