Община Троян насърчава екологосъобразното хранене на децата

47992819de9bae9145fa682653cbef0dДелегация от френския град Моан-Сарту посети Троян, за да подпише двустранно споразумение за проект, финансиран по програмата за междурегионално сътрудничество УРБАКТ III. Проектът цели да насърчи екологосъобразното хранене, включително и чрез нормативна регулация за приемане на определени мерки в това отношение.

Гостите проведоха дискусии с директори на детски градини и училища, срещнаха се с родители на троянски деца, наблюдаваха столовото хранене в начално учлище, посетиха предприятия за производство на млечни продукти и био брашно.

При подписване на споразумението троянският кмет Донка Михайлова и заместник-кметът на френската община Жил Перол си пожелаха успешно реализиране на съвместния проект, който да спомогне повече общини да създадат навици за екологосъобразно хранене.

Община Троян има възможности и дадености да осигури биопродукти за децата в детските и учебните заведения на нейна територия, но е нужен механизъм за прилагането на този иновативен подход.

Снимка: Община Троян

SP Page Builder-news

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2018. All Rights Reserved.