УЧЕНИЦИ В СЕВЛИЕВО ИЗУЧАВАТ КИТАЙСКИ ЕЗИК

2018 Kitaiski Ezik 1Благодарение на усилията на ръководството и ентусиазма на Петко Хинов - възпитаник на СУ „Васил Левски”, български писател, поет, преводач и китаист, в севлиевското училище вече официално се изучава китайски език.

Петко Хинов преподава китайска писменост и култура, а часовете по практически китайски език се водят от Мая Джоу Чунмей. Госпожица Джоу е преподавател, изпратен от Институт Конфуций - София, образователен и културен център към СУ „Св. Климент Охридски", чиято основна дейност е свързана с преподаването на китайски език и разширяване познанията на хората от различните страни за китайския език и култура, развитие на приятелските отношения и разгръщане на международния обмен и сътрудничество между Китай и държавите по света в областта на образованието, науката, културата, икономиката и други сфери.

Изучаването на китайски език в Севлиево е смилено и полезно начинание предвид подписаните вече меморандуми за развитие на приятелско сътрудничество и предстоящото подписване на договор за побратимяване между Община Севлиево и Район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун на Китайската народна република.

Очаква се създаването на паралелка за изучаване на български език в училище в Нанхай.

Снимка: СУ „Васил Левски”

© 2020. All Rights Reserved.