Регионален форум за култура и творчески предизвикателства към публиката

стъклена плетеницаРегионален културен форум на тема „Новите културни продукти и възможностите за тяхното финансиране на местно ниво” организират РСО „Централна Стара планина” и Музей на архитектурно-исторически резерват (МАИР) „Боженци”в дните 18 и 19 август 2016 г.

Събитието се състои от две еднакви по важност части, предназначени за различни участници. В четвъртък след обед и в петък преди обед кметове, заместник кметове, юристи, общински експерти в сферата на културата, председатели на общински съвети и членове на постоянни комисии по култура към общинските съвети от РСО „Централна Стара планина” ще се запознаят с разработения от организаторите партньорски проект „Стъклена плетеница” и ще станат пълноправни участници в процеса на създаване на иновативен културен продукт в сферата на художествената обработка на стъклото. За тях деканът на факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий” доц. Борис Желев ще разкаже историята за раждането на стъклото и неговите невероятни превъплъщения, майстори ще демонстрират топли и студени техники за обработка на този интересен материал и творчески работилници ще предоставят възможност за придобиване на нови знания и умения. Предвидена е и специална дискусионна сесия за представяне на общински програми за финансиране на културни продукти и споделяне на добри практики.

Публичното събитие за посетителите на неповторимо очарователния МАИР „Боженци” е на 19 август 2016 г. във времето от 10:00 до 17:30 часа. РСО „Централна Стара планина“ и МАИР „Боженци“ отправят покана към всички, които обичат творческите предизвикателства, да си дарят радост като се вгледат в експонираните в Старото школо витражи, проследят демонстрациите на различни техники за обработка на стъкло и се включат в организираните специално за тях творчески работилници.

Ето и поканата:

За да опознаете стъклото и неговите невероятни превъплъщения...

За да научите повече за различните техники за обработка на този интересен материал…

За да придобиете нови умения...

Планирайте навреме своя трети петък от най-отморяващия летен месец и преживейте красиви мигове с нашата „Стъклена плетеница”. Рисунките върху стъкло, витражите и бижутата, създадени в творческите работилници от вашето въображение под напътствията на майсторите, отнесете за спомен от едно пилотно събитие, което настоява да се превърне в традиционно.

Регионален културен форум „Новите културни продукти и възможностите за тяхното финансиране на местно ниво” се реализира със собствени средства на  РСО „Централна Стара планина“ и МАИР „Боженци“.

© 2020. All Rights Reserved.