ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО „ЖИВОТ СРЕЩУ ПЛАСТМАСА – 1:0“ ПОЛУЧИХА СВОИТЕ НАГРАДИ

gr 15На 22 декември 2021 г. кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов връчиха наградите на победителите в състезанието „Живот срещу пластмаса – 1:0”. Наградите са ваучери, осигурени от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово, съфинансиран от Европейската комисия.

На първо място е отбор „Ековойни“ от ОУ „Христо Никифоров“. Ръководител на участниците в екологичното състезание е Полина Георгиева.

Второто място е за отбор „Млад природозащитник“ от ОУ „Васил Левски“ с ръководител Красимира Шахънска.

На трето място е отбор „Помощници на природата“ от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ръководител на отбора е Христалина Недева.

„Вие сте много важни за нас, защото ще разчитаме все повече на разделното събиране на отпадъците, които са суровини, а вие вече сте наясно с това”, обърна се към участниците кметът Корнелия Маринова.

Екологичното състезание „Живот срещу пластмаса – 1:0“ включваше разработване на идейни проекти за намаляване на еднократната употребата на пластмаси в домакинствата. То се проведе в рамките на кампанията „Всички заедно за природата“, която имаше за цел да запознае учениците от училищата в гр. Ловеч с новата система за събиране на отпадъците в общината и да повиши знанията им за разделното събиране на отпадъците.

Кампанията и състезанието бяха организирани от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата, Община Ловеч и РСО „Централна Стара планина“.

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.