КМЕТЪТ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВРЪЧИХА ПОЧЕТНИТЕ ОТЛИЧИЯ НА ЗАСЛУЖИЛИ СЕВЛИЕВЦИ

5066 4635„За първи път отбелязваме Деня на града и на света Петка българска в условията на пандемия, на безпрецедентна криза на всички нива и във всички сфери. Но аз съм благодарен, че сме живи и здрави, че намираме сили в себе си заедно да устояваме на това изпитание“, обърна се кметът на Община Севлиево към присъстващите на тържествената сесия на Общинския съвет.

По традиция, кметът д-р Иван Иванов и председателят на Общинския съвет Здравка Лалева връчиха почетните отличия на заслужили севлиевци, институции и организации.

Тази година с най-високото отличие „Почетен гражданин на Севлиево“ посмъртно бе удостоен бизнесменът и голям общественик Костадин Костадинов. А директорът на Градската художествена галерия Васко Василев, бившият кмет на града Йордан Стойков, вестник „Росица“ за неговата 135-а годишнина, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и „Медицински център 1“ бяха удостоени с отличията „Почетен знак – Севлиево”.

„Искам да засвидетелствам своето уважение и да се обърна към своите съграждани с пожеланието да изживеем живота си така, че един ден всеки от нас да е заслужил такова признание, защото на свой ред е успял да остави следа и да промени към добро общността“, каза още кметът по време на тържествената сесия.

По думите му „това е и реалната промяна - тази, която се случва тихо… и там където трябва - в сърцата и в умовете на хората! Нека света Петка българска да продължи да ни закриля и да ни дава кураж да изградим в светлина новия свят!“, пожела д-р Иванов в заключение.

Тържествената сесия се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, заради пандемията, която стана причина за отмяна на традиционните празници на Севлиево.

Източник: Община Севлиево

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.