С ИЗЛОЖБА “НЕПОКАЗВАНИ МУЗЕЙНИ СЪКРОВИЩА” БЕ ОТКРИТА НАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ТРЯВНА

Zaglavna 6Седмото издание на Националната научна конференция “Трявна и тревненци в националната история и култура” бе официално открито от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, директора на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство Юлия Нинова и главния уредник на музея Даниела Дабкова.

Тази година Националната научна конференция включва представянето на 20 научни доклада на доценти и изследователи, които показват нови, неизследвани досега факти, свързани с миналото на Трявна и тревненския край – историята и приноса на бележити личности; годишнини; представители на тревненската художествена школа; строители; резбари и иконописци, работили в стотици селища на страната. Официално бе представен и новият 6-ти том от „Известия на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство гр. Трявна“, в който са поместени факти за политика и журналист Димо Казасов и българския драматичен актьор, режисьор и театрален деец Константин Сапунов.

Изложбата “Непоказвани музейни съкровища” в Старото школо представя част от картините и музейните експонати, които са реставрирани през последните години по спечелени проекти към Национален фонд “Култура” или са финансирани от бюджета на музея.

 По информация от Община Трявна

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.