ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ В ДОБРОВОЛНА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ В ЕЛЕНА

pochistvane2Община Елена организира поредната доброволна акция за почистване на определени райони в централната градска част. За целта бе избран денят 22 април, когато се отбелязва Международният ден на земята.

Служителите от общинската администрация дадоха пример и в уречения час - 13.00 бяха на сборния пункт. Разделиха се на групи и почистиха стъпалата от центъра на Елена в двете посоки към стадиона – през парк „Калето“ и край хижата, също и пространството около възстановеното вече изгоряло училище в града. За няколко часа бяха събрани десетки чували с отпадъци, които недобросъвестни еленчани и гости изхвърлят по тревните площи, алеите и стълбите. Изрязаха се изсъхнали дървета, надвиснали клони и храсти, създаващи неприятни гледки.

Към групата на общината се присъедини семейство Диана и Димитър Димитрови, на призива откликна и семейство д-р Горбанова и д-р Василев, които чистиха по пътя за Новачкини.

Примерът на възрастните винаги е бил поучителен за децата, също и за онези, които замърсяват. За голямо съжаление, има и такива, на които не им пука и трудно могат да се променят. За тях по-възпитателни биха били глобите и строгите административни санкции.

Със сигурност желаещите да се включат в доброволната акция са повече и ще го направят в удобно за тях време, както сториха в Марян и Разпоповци. За добрите инициативи и намерения, за желанието да излезем и почистим междублоковото или фирменото пространство, площадката и училищния двор, където играят децата ни, специален ден няма. Можем да го правим по всяко време, заедно, за да бъде нашият град по-зелен, чист и привлекателен.

Източник: Община Елена

КОНТАКТИ

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово
ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
e-mail: rso-csp@rso-csp.org

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.