ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА ГАБРОВО В ПОМОЩ НА БОРБАТА С COVID-19 ВЕЧЕ В ДЕЙСТВИЕ

IMG 20200328 094313Първите доброволци, които се включиха в кампанията на Община Габрово за набиране на доброволци, които да извършват различни дейности в подкрепа изпълнението на мерките срещу Covid-19, вече работят активно. На специална среща в събота, шестима от тях, които бяха отбелязали, че искат да се включат като граждански патрул, получиха своите баджове, жилетки, предпазни средства и инструкции и започнаха работа. Те подаваха сигнали за граждани, които не спазват забраните за посещаване на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения. Проверяваха има ли струпвания на хора в парковете, площадките, пазарите, както и на Градище, Синкевица и Соколския манастир. Трябваше да съблюдават и дали се спазва необходимата дистанция при пазаруване.

Също така се включиха в раздаването на дезинфектанти на домоуправителите на сгради или отделни входове, в режим на етажна собственост и разпространение на листовете с най-важните телефони, които могат да бъдат в полза на възрастните хора – кризисна социална кухня, помощ при пазаруване, спешна помощ, психолог и др.

Доброволците работиха и в двата почивни дни.

От понеделник започва работа с доброволците, които са заявили желание да пазаруват лекарства и храни, вместо хората под карантина и възрастни хора, които са трудно подвижни или самотни.

Само за няколкото дни от началото на кампанията на Община Габрово #Заедно, с желание да се включат като доброволци, се записаха над 50 души.

По информация от Община Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.