ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ НА ТРОЯН ЩЕ Е ВИРТУАЛНО

troyan panoramaВ хода на усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, поставяща множество приоритетни въпроси свързани със здравето на жителите и на Троянска община, започва работа Консултативният съвет за икономическо развитие на община Троян.

„Знам, че някои ще кажат, че не е време за това. Мисля, че е време. Местният бизнес е разтревожен за бъдещето си. Гражданите на общината са притеснени за работните места и доходите си“, коментира кметът Михайлова решението да свика заседание на Консултативния съвет за мандат 2019-2023 г. „Намирам, че ако заедно Община и бизнес още сега започнем да търсим решенията, бихме могли да бъдем по-ефективни. Моят екип работи върху идеи, които ще обсъдим. Удвоих състава на съвета в сравнение с предния мандат, поканих представители на всички групи предприемачи. Радвам се, че всички, които поканих, приемат участието си с усещане за обществената отговорност, която ще носят, с мисъл за това, че когато всичко отмине, само заедно ще можем да намерим решения как възможно най-бързо да възстановим общината от последствията.“, допълни още тя в съобщение в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

За провеждането на заседанията на Консултативния съвет в настоящия момент, съобразявайки се с наложените ограничителни мерки, ще бъде създадена виртуална група за дискусии и предложения за решения.

Кметът Михайлова изрази надежда по-скоро Консултативният съвет да има възможност да продължи и с присъствени срещи. С новината за свикване на заседание на Консултативния съвет по икономически въпроси, кметът на общината отправи и едно послание: „Силно вярвам, че ще излезем от тази криза с възможно най-малко щети върху здравето на хората от общината. Правим всичко по силите си това да е така. И че както винаги Троян и селата ще преодолеят бързо икономическата криза, която ни очаква. Отговорността ни за това е огромна.“

По информация от Община Троян

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.