РСО „ЦЕНТРАЛНА СТАРА ПЛАНИНА” И МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА С ОБЩА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ

13Петата работна среща на заинтересованите страни по проект КОД ЗАНАЯТИ се състоя онлайн на 16 април 2021 г. За участниците в нея Мариела Петрова от РСО „Централна Стара планина” и Десислава Михалкова от ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност” на Министерство на икономиката подготвиха обща презентация с добри практики от Италия, Ирландия, Финландия, Испания, Унгария и България по темата: Как да получим достъп до нови пазари и клиенти?

Каква програма насърчава занаятчийските предприятия в Ирландия да се развиват и може ли ваучерна схема за онлайн търговия да помогне на техния бизнес? Защо креативна фирма от Испания успя да организира панаир на съвременни бижута по време на ковид пандемия, когато всички подобни изложения в Европа отмениха своите издания? Постигна ли целта си рекламната кампания „консумирайте занаяти” в Каталуния и увеличи ли се потреблението на занаятчийски изделия от местната общност? Как фестивал на народните изкуства в Унгария се справи с епидемичните ограничения за провеждане на публични събития? Ще преодолеят ли загубата на клиенти занаятчиите от Флоренция и Регион Тоскана? Кои добри практики от България ще бъдат популяризирани в Европа чрез втората част на ръководството с добри практики по КОД ЗАНАЯТИ?

Отговорите на всички тези въпроси, както и философията на един химелист от Финландия можете да откриете в презентацията:

„КОД ЗАНАЯТИ: пета среща на заинтересованите страни”

© 2020. All Rights Reserved.