БРОЕНИ ЧАСОВЕ ОСТАВАТ ДО НАЧАЛОТО НА „СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА” 2018

корица 2018Последната събота и неделя на август в Боженци ще заработят няколко творчески ателиета. В първото от тях студенти и докторанти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, под вещото ръководство на доцент Борис Желев, ще демонстрират витражната техника „Тифани“, а гостите и посетителите на ателието ще могат да предизвикат себе си и сами да влязат в ролята на специалисти.

Петър Цвятков ще демонстрира рисуване върху стъкло с въздушна четка, а художничката Елиза Ковачева е подготвила за посетителите в своята творческа територия десетки стъклени плочки с разчертани контури на вълшебни рисунки, които ще имате свободата да оцветите според интуицията и собствения си вкус.

Не се колебайте да изберете МАИР „Боженци”, за да разнообразите дните 25-ти и 26-ти август за вас и вашите семейства. За най-малките гости на „Стъклена плетеница” организаторите – РСО „Централна Стара планина“ и музеят на архитектурния резерват, са подготвили специален детски кът на открито. Аниматори от Център за работа с доброволци към Община Габрово ще помагат на децата да си изберат интересно занимание. Докато техните майки и татковци рисуват на стъкло, малчуганите ще могат да изявят таланта си на художници върху лист с цветни, шарени пастели, да дадат воля на въображението си, редейки мозайка или да изработят уникално бижу от пъстри мъниста за себе си или за подарък на любим приятел.

Синоптиците обещават слънчеви почивни дни, а МАИР „Боженци и РСО „Централна Стара планина“ – слънчево настроение, преплетено с незабравими емоции в една запомняща се „Стъклена плетеница“.

© 2020. All Rights Reserved.