ЗАВЪРШИ ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА „СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА“

IMG 4349Много емоции, творчески предизвикателства, цвят и усмивки предложиха дните на стъклото в Боженци на своите посетители тази година.

За четвърти път РСО „Централна Стара планина“ и МАИР „Боженци организираха „Стъклена плетеница“ – събитие, посветено на изкуствата за работа със стъкло. Класически витраж, декорация, гравиране и рисунка бяха техниките, които използваха ръководителите на различните ателиета, за да предложат на своите гости възможност за творческа изява.

На 24 и 25 август стотици хора се стекоха в Боженци и си подариха незабравими усещания, впускайки се в дълбините на стъкления свят. Щедрото слънце, гостоприемното място и отзивчивите хора превърнаха „Стъклена плетеница“ в празник за сетивата, ума и духа, който да помним до другото лято.

Десетки домове вече са декорирани с нови вази, фруктиери, артистични бутилки и буркани с функция по желание на притежателя, витражи, рисунки и орнаменти от стъкло. Любими хора получиха уникални подаръци от свои близки и приятели.

Организаторите благодарят на всички, които направиха празника възможен и вече мислят с какво да ви изненадат през август 2020-та!

© 2020. All Rights Reserved.