НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ БУРКАНЧЕТО ОТ СЛАДКО!

st pletenicaВ дните на стъклото в Боженци, които тази година са 24 и 25 август, Петър Цвятков ще ръководи ателие за изработка на декорации върху стъкло. Почитателите на „Стъклена плетеница“ познават Петър от миналата година, когато той и неговото семейство демонстрираха работа с въздушна четка и се радваха на многобройните гости, които търпеливо изработваха своите рисунки.

През тази година Петър Цвятков ще ни предложи нещо ново и не по-малко интересно. Всеки, който занесе в ателието стъклен съд – бурканче, бутилка, чаша или любима купичка с интересна форма, ще опита да го превърне в произведение на изкуството с помощта на структурна паста, хартия EVA, шаблон, боя или спрей. На първо четене всичко това изглежда непонятно, но в действителност е приятно и лесноизпълнимо. Важно е само да не забравяте да си носите стъклен съд, творческа мисъл и желание да се забавлявате.

Ателието на Петър Цвятков ще откриете на 24 и 25 август в „Старото школо“, в събота от 10.00 до 17.00 часа, а в неделя от 10.00 до 15.00 часа. Входът е свободен!

„Стъклена плетеница“ се организира от РСО „Централна Стара планина“ и МАИР „Боженци”.

© 2020. All Rights Reserved.