КОГАТО ПОБЕДИТЕЛИТЕ ГОВОРЯТ, И ОРГАНИЗАТОРИТЕ МЪЛЧАТ

edhzВдъхновени, натрупали знания за материалите, очаровани от красотата на българските занаяти и всеотдайността на майсторите, слагаме край на едно вълнуващо начинание – конкурса за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Посветихме го на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, за да насочим вниманието към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце оживяват и получават най-добрите си превъплъщения.

И днес сме щастливи да ви съобщим имената на победителите – тези, които обичат безкрайно занаятчийството  и отварят сърцата си, за да ни разкрият своите тайни в рамките на 3 минути, допускайки ни до работните си пространства и своя талант.

Трите най-добри видеоклипа в конкурса, които получават финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на Европейските дни на художествените занаяти са:

  • „Майсторът от Елена“ - представя Милчо Бонев, изработен е от Христо Йорданов;
  • „Функционална пластика в три точки“ – представя Миглен Попов, изработен е от Христо Йорданов;
  • „Приказки от дърво“ - представя Веска Колева, изработен е от Даниела Банкова.

Честито на победителите, с които ще се свържем лично, за да уточним начина за получаване на наградата.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd). Очаквайте скоро програмата на събитието!

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.