КОНКУРС ЗА ВИДЕОКЛИП „КОГАТО МАТЕРИАЛИТЕ ГОВОРЯТ, И МАЙСТОРИТЕ МЪЛЧАТ“

  1РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово обявяват конкурс за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Инициативата е част от събитията, посветени на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd).

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина” (www.rso-csp.org). Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до 15 март 2021 г. на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Видеоклиповете, които отговарят на изискванията и темата, ще бъдат публикувани в създадено събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина”.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВИДЕОКЛИПОВЕТЕ

  • Да са с продължителност до 3 минути.
  • Да са създадени специално за този конкурс.
  • В началото или в края на видеоматериала да се появяват логата на РСО „Централна Стара планина”, Европа директно – Габрово и Европейски дни на художествените занаяти (за целта използвайте Приложение 1).

Приложение 1

  • Да бъдат записани с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат.
  • Да бъдат заснети в занаятчийско ателие или друга подходяща обстановка.
  • Задължително да бъдат придружени от попълнена Декларация за информирано съгласие.

Декларация


ЖУРИ И НАГРАЖДАВАНЕ

Изпратените видеоматериали ще бъдат оценявани от 3-членно жури.

Трите най-добри видеоклипа ще получат финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ 2021).

Имената на победителите ще бъдат публикувани на официалния уеб сайт на РСО „Централна Стара планина” на 23 март 2021 г.

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.