ОБЩИНА ЛОВЕЧ ПРИЕМА В ДАРЕНИЕ ГРАДСКИЯ СТАДИОН И ЦЯЛАТА ТРЕНИРОВЪЧНА БАЗА НА „ЛОВЕЧ СПОРТ 96“

300524 sesiyaОбщински съвет Ловеч реши да се приеме в дарение градския стадион и цялата тренировъчна база на „Ловеч спорт 96“ АД с прилежащите й терени и сгради. Става дума за пет поземлени имота, придобити от „Ловеч спорт 96“ чрез направена от Община Ловеч като акционер апортна вноска в капитала на дружеството. Друг недвижим имот (едно от тренировъчните игрища), придобит от дружеството отново чрез апортна вноска на Общината, ще бъде предоставен в нейна собственост срещу публично вземане заради задължения на „Ловеч спорт 96“, които данъчната му оценка покрива.

Мажоритарен собственик на „Ловеч спорт 96“ е „Литекс Комерс“ АД, което дарява и сграда в центъра на града, продадена му от Общината през 2006 г. Съветниците се съгласиха и в изпълнение на волята на дарителя Общината да поеме впоследствие и управлението на Сдружение „Футболен клуб „Литекс“ – Ловеч“.

„Ще бъдем щастливи да видим едно мъдро управление”, коментира Илия Терзиев от „Литекс Комерс“, който присъства на сесията. Той посочи, че през годините дружеството е направило инвестиции в Ловеч и в спорта за над 25 млн. лв и припомни, че стадионът е лицензиран от УЕФА.

По информация от Община Ловеч

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.