В ОБЩИНА ТРОЯН СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА „НАУЧИ СЕ ДА ИГРАЕШ ШАХ“ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ НАЧАЛЕН ЕТАП

768x4321С подкрепата на Община Троян и съдействието на Шахматен клуб –Троян в края на месец март стартира обучение по шахмат за най-малките. След проведено проучване сред учениците от начален етап, над 30 деца до 12 години от три училища в града са заявили желание за начално обучение по тази древна, но много интересна спортна игра.    

Идеята на организаторите е не само да представят набиращия популярност след успехите на женския отбор по шахмат спорт, но и да откъснат учениците от екранните устройства, като ги научат на стратегии, планиране и следване на определени правила.  

Първите стъпки в шахмата вече направиха учениците от НУ „Христо Ботев“ – Троян - в дните от 26-ти до 29-ти март. Веднага след пролетната ваканция инициативата ще продължи в СУ „Васил Левски“  и СУ „Св. Климент Охридски“. Заниманията са безплатни и ще се провеждат в училищата в рамките на следобедните часове за занимания по интереси, а в края на месец април всички, преминали обучението, ще се включат в традиционния турнир по шах.

Източник: Община Троян

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.