ГАБРОВСКАТА БОЛНИЦА И ФИЛИАЛЪТ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ В ОБУЧЕНИЕТО НА МЕДИЦИСКИ СЕСТРИ И АКУШЕРКИ

2МБАЛ "Д-р Тота Векова" и филиалът на Медицински университет - Варна във Велико Търново ще си партнират с габровски училища, за да дадат възможност на младите хора в града да се запознаят и евентуално да изберат професията на медицинската сестра и акушерката.

Това беше договорено на среща при кмета на Габрово, проведена с участието на областния управител и ръководствата на три от гимназиите в града.

По време на разговорите стана ясно, че с подкрепата на областната болница и местни училища предстоят срещи за младите хора в града и техните родители, на които ще бъдат представени и популяризирани двете професии, възможностите за бъдеща реализация и гарантирано работно място. Подчертано бе, че студентите от Габрово ще имат възможност в четвъртата година – на преддипломния стаж - да работят в областната болница, която е база за обучение на специалисти по здравни грижи.

В проекта за бюджет на Община Габрово за 2024 година са заложени средства за изплащане на месечни стипендии за трима студенти, обучаващи се за медицински сестри. Областната болница ще поема разходите за семестриалните такси на студентите по специалност здравни грижи и акушерка във всички медицински университети, като предлага и назначаването им като здравни асистенти до завършване на образованието.

По информация от Община Габрово 

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.