УЧЕНИЦИ ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ПРАКТИКУВАХА В СЕВЛИЕВСКАТА БОЛНИЦА

5831 5492Ученици от средно училище “Шаип Юсуф” в Скопие, специалност „Медицинска сестра”, имаха възможност да усвоят практически умения в една от най-старите общински болници в България - МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Те бяха на стаж в севлиевската болница по проект, финансиран от програма „Еразъм +“.

Успешно завършилите курса отчетоха работата си и на официална церемония в Община Севлиево получиха сертификатите си от кмета д-р Иван Иванов и от управителя на общинската болница д-р Пламен Цеков.

„Радвам се, че в края на този проект сме заедно, за да се поздравим с една успешна инициатива”, обърна се д-р Иванов към младите хора. Той благодари на д-р Пламен Цеков, че е подал ръка за осъществяването на този проект и изрази надеждата си, че работата в севлиевската болница е била полезна за всички, които през последните седмици са били част от ежедневието на лечебното заведение и са усвоили нови умения. В заключение д-р Иванов покани бъдещите медицински сестри, когато завършат образованието си, да се върнат да работят в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, като ги увери, че общината полага специални грижи за персонала на лечебното заведение.

По информация от Община Севилево

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.