ОБЩИНА ЕЛЕНА ЗАПАЗВА РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ И ПРЕЗ 2023

obshtina ElenaОт 20 януари 2023 г. всички данъчно задължени лица могат да заплатят своите данъци и такси за 2023 г. Това може да стане в брой в стая 121 на общинската администрация в Елена и чрез ПОС терминал, чрез банков превод по сметка на общината, в офис на Изипей, чрез приложенията iCard и Транскарт, както и чрез пощенски запис. Няма промяна в сроковете за плащане, отново на предплатилите за цялата 2023 г. се прави отстъпка в размер на 5%.

Приходната администрация очаква и през тази година да се запази постигнатата устойчивост при събираемостта на данъците, въпреки неблагоприятната икономическа обстановка.

За 30 щастливци традиционната томбола, организирана от Общината, ще донесе примамливи предметни награди: LCD телевизор, смартфон, прахосмукачка, апарат за кръвно налягане, миксер, сокоизстисквачка, електрическа кана, ютия и др.

Право на участие в томболата имат граждани и фирми, заплатили в срок до 30.04.2023 г. данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци и/или данък върху моторните превозни средства  за 2023 г. и нямат просрочени задължения към община Елена от минали години за местни данъци  и такси. В томболата не могат да се включат служители на отдел „Местни приходи“ при община Елена.

Печелившите талони ще се изтеглят на 10 май 2023 г. в Община Елена в присъствието на нотариус.

По информация от Община Елена

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.