ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ И СПОРТА

5 4Над 170 деца от 16 училища в област Габрово се включиха в Деня на здравословното хранене, организиран от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО съвместно с Областна администрация, Регионално управление на образованието и Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“.

Това е дванадесето поредно издание на инициативата, чиято задача е да насърчи изграждането на здравословни хранителни навици и спортни нагласи в подрастващото поколение и първото, проведено отново заедно след ковид ограниченията.

Областният управител Кристина Сидорова приветства участниците и се обърна към учениците с думите: „Днес ще се включите в различни спортни и образователни игри, в които ще покажете своите знания за здравословния начин на живот, но помнете, че най-важно е да прилагате тези знания и в своето ежедневие. Тогава сте истински победители“. Тя призова децата преди всичко да се забавляват.

В образователните игри учениците решаваха кръстословици, подреждаха пъзел - хранителна пирамида, съставяха здравословно меню, показаха завидни знания за състава на храните.
Състезателните игри предизвикаха много емоции. В края на щафетата участниците трябваше да наредят думите на пословица, свързана със здравословното хранене. Учениците показаха много ентусиазъм и истинска работа в екип.

Игрите за тазгодишното издание на Деня на здравословното хранене са създадени в рамките на конкурс на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово за разработване на съдържание, материали и методология на състезателни игри на тема „Здравословно хранене“.

Всички участници и победители получиха много награди от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово.

Източник: Европа директно - Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.