ОБЩИНА ТРЯВНА ОБНОВЯВА БЯЛО-ЖЪЛТАТА ТУРИСТИЧЕСКА МАРКИРОВКА ОТ ТРЯВНА ДО АИР „БОЖЕНЦИ“

Zaglavna 8 2Обновяването и поддържането на туристическите пешеходни маршрути от Трявна до Архитектурно-историческия резерват „Боженци“ се превърна в традиция за Община Трявна. Инициативата е на местната власт и за поредна година в нея се включват служители на общинска администрация, които с много желание, хъс и енергия освежават не само линейните маркировки, но и почистват маршрутите от излишна храстова и дървесна растителност на местата, където е необходимо. По този начин се осигурява удобен преход с ориентиране само по маркировката без да е нужно наемането и използването на водачески екскурзоводен екип.

Туристите могат да стигнат до двете крайни точки по три екопътеки – бяло-синя, бяло-жълта и бяло-зелена, преминаващи през различни села из Тревненския балкан и разкриващи невероятни гледки пред погледа на разхождащите се там.

 След като миналата година бе подновена бяло-синята линейна маркировка, в края на изминалата седмица започна подновяването и на бяло-жълтата такава. В освежаването на маркировката тази година се включиха Кольо Дабков – старши експерт „Култура, образование, спорт и култура“, Грета Цанева – специалист „Туризъм и информация“ и Юлияна Цанева – специалист „Връзки с обществеността“. С четки и бои те успяха да подновят трасето от комплекс „Бръшлян“ през пещера „Змеева дупка“ и село Генчовци до сливането на трите линейни маркировки по пътя към архитектурния резерват. Освен боядисване на всяка остаряла или частично липсваща бяло-жълта маркировка бе поставена и допълнителна такава върху дървета и каменни плочи, които да ориентират още по-добре минаващите по маршрута туристи.

Дейностите по подновяване на линейната бяло-жълта маркировка до АИР „Боженци“ продължават. Предвижда се и поставянето на допълнителни указателни табели в двете посоки, както и допълнително почистване на туристическия маршрут.

По информация от Община Трявна

 

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.