ГАБРОВО, ЛОВЕЧ, ТЕТЕВЕН И ТРОЯН БЯХА УДОСТОЕНИ С ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

7154 DSC 0289JPGЧаст от пленарната сесия през първия ден на Годишната среща на местните власти бе официалната церемония по връчване на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво, който Националната платформа на партньорите за добро демократично управление присъди на 22 общини.

Кметът на община Елена, ръководител на националната делегация в Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа, откри церемонията с думите, че това отличие демонстрира, че местната власт е институция на гражданите и 12-те принципа на доброто демократично управление са въведени в името на хората от общността, че работещите в администрациите са знаещи и можещи.

„Етикетът е вид потвърждение за ежедневните усилия на общинската администрация за постигане на повече прозрачност и откритост, за стремежа им към иновации и промени, за насърчаване на гражданското участие и постигане на устойчивост. Това доказахме и в последните две трудни години. Изправени пред здравната и енергийната криза всеки един от нас потърси и намери своите иновативни и устойчиви решение.

Много положително е, че с инициативи като днешната можем да покажем, че въпреки проблемите и кризите, усилията и желанието за развитие и поставяне на високи цели не са останали на заден план.

Днес 22 общини ще бъдат отличени точно за този дух и амбициозност. Сигурен съм, че можем да поставим под този общ знаменател и всички останали 243 общини“, каза в обръщението си кметът на Елена.

Общините, удостоени с високия приз тази година, са: Ардино, Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян Търговище.

Вече 12 години НСОРБ, в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, насърчават българските общини да се стремят да покриват високи критерии за качество на административното обслужване и доброто управление в своите общности.

По информация от НСОРБ

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.