СЕВЛИЕВО СЕ ПОБРАТИМИ С УНГАРСКИЯ ГРАД СЕНТЕШ

5627 5252Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов подписа споразумение за сътрудничество с кмета на унгарския град Сентеш Золтан Сабо. Той пристигна с официална делегация в Севлиево по повод празниците.

Споразумението за сътрудничество е с цел побратимяване на двете общини и създаване на трайни приятелски отношения между жителите им. Основните насоки на партньорството са сътрудничество в образователната, културната, спортната и икономическата дейности.

Община Сентеш се намира в югоизточна Унгария, област Чонград, близо до река Тиса. Уникалното съкровище на града са 32-те термални кладенеца. Това природно богатство не само определя икономиката, но и служи като основа за почивка, лечение и отдих.

Градът е културен и образователен център на региона, добре поддържаните паркове, музеи, басейни и спортни съоръжения привличат много туристи. Населението наброява 30 хиляди души, колкото е числеността и на община Севлиево, а много от жителите в унгарския град са с български корени.

През 2020 година там е издигнат паметник в чест на българските градинари, пристигнали през 70-те години на 19 век. и предали своя опит на местното население. До днес Сентеш се слави с невероятните си паркове и градини.

Източник: Община Севлиево

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.