МОБИЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ТРЯВНА ВЕЧЕ Е ФАКТ

viber izobrazhenie 2022 10 10 14 47 41 397От 10 октомври Трявна подава ръка на всички собственици на електромобили с новоизградена мобилна станция за зареждане на возилата в града. Съоръжението е разположено непосредствено до Туристическия информационен център, намиращ се на ул. „Ангел Кънчев“ 33 и се обслужва от „Грей Стоун България“ ООД, която е и инвеститор на проекта. Зарядната станция WINK CHARGING позволява зареждане на два електромобила едновременно, а мощността на зареждане на контакт е 22 kWh.

Всеки притежател или ползвател на електромобил може да се възползва от услугата посредством достъпното и интуитивно мобилно приложение WINK, в което подробно е указан начинът на зареждане и цената на kWh. Инструкции как точно се ползва станцията може да бъдат открити и на място. Плащането се извършва само онлайн след направена регистрация в приложението WINK.

По последни данни на „Евростат“ търсенето на електромобили от 2017 год. до 2020 год. е скочило шест пъти, но за същия период от време броя на станциите за зареждане са нараснали само два пъти. Съоръженията са разположени главно по бензиностанции на магистралите, като в жилищни квартали и паркинги в градска среда изграждането им е далеч по-бавно, което създава трудности за водачите. Това е и сред водещите приоритети на подобни търговски дружества у нас – създаване на по-добри и по-достъпни условия с изграждане на мрежа от бързи станции за зареждане на електромобили от всяка една точка на страната. 

По информация от Община Трявна

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.