В ГАБРОВО ЩЕ БЪДЕ ФЕСТИВАЛНО В КВАРТАЛА!

DSC07864Договор за финансиране на проект „ФестивалНО в квартала“ подписаха Община Габрово и Министерство на културата. Средствата са в размер на 383 806.10 лева и се отпускат безвъзмездно от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021 г. по програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

Планирани са събития в пет габровски квартала – „Младост“, „Бичкиня“, „Христо Ботев“, „Дядо Дянко“ и „Шести участък“. Там ще се проведат музикални вечери, спектакли, ателиета, демонстрации, работилници за кулинарно изкуство, занаяти и други. Най-доброто от програмите ще бъде представено при турнета в градове от региона.

Акцент в проявите ще са четирима визуални артисти от България и Норвегия със свои артинсталации в града. Местни творци и културни институти ще се включат в обучение за работа с публики.

Дейностите ще се реализират в партньорство с норвежкия инкубатор за стартиращи предприемачи „Осло Интернешънъл Хъб“ и местните организации – Народно читалище „Будителите 2017“, Фондация „От БГ“, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и Сдружение „Куик хендс проджект“.

Идеята е да се създадат нови форми и пространства за култура в градска среда, чрез които да се привлече повече публика. Проектът ще се изпълнява през следващите 19 месеца.

Източник: Община Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.