ДНИ НА ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ В ГАБРОВО

Dni na planinskoto koloezdene GabrovoНа 15 и 16 октомври 2022 г. ще се проведат първите Дни на планинското колоездене в Габрово. Събитието се организира от Клуб по планинарство и екстремни спортове „Хемус Адвенчър“ с подкрепата на Община Габрово.

Идеята на инициативата е да насочи вниманието към невероятния потенциал на района за развитие на спорта планинско колоездене и превръщането му в популярна байк дестинация. Събитието ще събере хора от местната колоездачна общност с представители на някои от най-активните колоездачни клубове в България. Програмата ще даде шанс на широк кръг от участници с различни умения да се запознаят с възможностите за планинско колоездене около Габрово, да придобият ценен опит, карайки с по-опитни водачи и инструктори, и дори да се докоснат за пръв път до карането на колело по естествени терени.

Първият ден се фокусира върху споделянето на практически опит в рамките на среща дискусия на тема „Габрово като байк дестинация. Добри практики в развитието на планинското колоездене в България“. Срещата е отворена за всички заинтересовани страни, в това число граждани, представители на колоездачни клубове, местна власт, държавни институции и бизнес.

Вторият ден е посветен на споделеното каране в местния Балкан. В неделните велопоходи може да се включи всеки желаещ, независимо от уменията и опита си в планинското колоездене. Организаторите предлагат 5 различни маршрути, които са подбрани така, че да покажат характерните особености на региона.

Повече информация за събитието и неговата пълна програма можете да откриете на адрес: https://www.gabrovo.bg/bg/news-article/11487

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.