НОВИ КОСТЮМИ ЗА ТАНЦЬОРКИТЕ ОТ „БАЛКАНДЖИЙЧЕ“ В ЕЛЕНА

darenieФондация „Звезди под звездите“ сбъдна една дългогодишна мечта на девойките от танцова формация „Балканджийче“ към Народно читалище „Напредък-1863“ в Елена. Благодарение на дарителския жест, талантливите момичета имат вече едни от най-красивите северняшки костюми, копие на автентичен образец, изработени в ателие „Балканфолк“ София.

„Няма по-голяма помощ от тази, дошла навреме. В трудно и предизвикателно време живеем. За културата все не достигат пари, но има още хора, чиито сърца са отворени за доброто. Благодарим на нашите спомоществователи, които подкрепят детското изкуство, насърчават развитието на младите таланти, дават им възможност за изяви“, каза Йорданка Грънчарова, художествен ръководител на „Балканджийче“ от основаването й до днес.

Танцовата формация е създадена преди 25 години. Близо 50 млади хора, на възраст от 3 до 18 години, посвещават свободното си време на народните танци в школата и с изпълненията си оставят у зрителите емоции и красиви преживявания. За четвърт век „Балканджийче“ се превърна в емблема на град Елена, печели награди на наши и международни фестивали, и разнася славата му в страната и чужбина.

По информация от Община Елена

© 2020. All Rights Reserved.