ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В ЛОВЕЧ СЪС ЗВАНИЕ ЗА ВИСОКО НИВО НА ФРЕНСКИЯ ЕЗИК

francПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч  вече има френски образователен етикет (LabelFrancÉducation). Така Езиковата гимназия се нарежда сред  гимназиите с най-високо ниво на преподаване на френски език в България. Знанието се присъжда от външното министерство на Франция.

Стартирало през 2012 г., LabelFrancÉducation е звание за училищата в чужбина, които участват в разпространяването на влиянието на френския език и култура, като част от националното им образование. Признават се и се ценят усилията на учебните заведения, публични или частни, които предлагат на своите ученици  усилено изучаване на езика и преподаване на предмети на френски език, което им дава възможност да открият многообразието на езика. Също така има за цел  да насърчи ученици и родители към едно билингвално франкофонско обучение  в чужбина, на високо ниво  и с много добри постижения. 

Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, след като се произнесе междуведомствена консултативна комисия, съставена от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за обучение на френски език в чужбина и френската светска мисия. През 2020 г. тази мрежа има 456 двуезични курса, разположени в 60 държави.

Източник: Община Ловеч

© 2020. All Rights Reserved.