ЕЛЕНА ЩЕ ИМА ОБНОВЕН ГРАДСКИ ПЛОЩАД С ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО

IMG 57011С постановление на Министерския съвет от 9 декември 2020 г. правителството отпусна допълнително средства и за община Елена. Финансовата подкрепа е в размер на 627 000 лв. Благодарение на нея централният площад на възрожденския град ще бъде благоустроен и обновен. С отпуснатите пари ще се извърши ремонт и на алейната мрежа до парк „Калето“.

Градският площад с площ от 2900 кв.м, както и многото стъпала с площадки, водещи до парка, са отпреди 40 години. Оттогава не са извършвани никакви ремонтни дейности с цел благоустрояване на увредените пространства. Изградените на градския площад фонтан, скулптури, монумент и стена със скулптури са амортизирани от времето.

Целта на инвестиционния проект на община Елена е осигуряване на устойчив и динамичен градски център, с подобрени качества на живот и обновена социална среда. Освен ремонтно-възстановителни дейности, ще бъдат почистени всички паметници на площада и около тях ще се поставят нови ограждения от ковано желязо. Фонтанът ще бъде демонтиран изцяло и на негово място ще се изгради нов воден атракцион „сух“ фонтан. Изцяло ще бъдат подменени пейките, кошчетата за отпадъци и осветлението на площада и алейната мрежа към парк „Калето“, като по стълбите и площадките се обособят зони за различни дейности – комуникация, настолни игри, отдих и спорт.

Източник: Община Елена

© 2020. All Rights Reserved.