ФОТОКОНКУРС „ОТ ПЛАНИНАТА ВЗЕМАЙ САМО СПОМЕНИ, ОСТАВЯЙ САМО СТЪПКИ“

photographer 1598058 960 720„Европа директно” Габрово, ОИЦ – Габрово и РСО „Централна Стара планина” обявяват онлайн конкурс за фотографии на тема: „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“.

Инициативата има за цел да се покажат и популяризират красивите кътчета на Стара планина, които участниците лично са опознали и посетили. Конкурсът ще се проведе във фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово, като награда ще получи снимката, събрала най-много харесвания от публиката.

РЕГЛАМЕНТ

      1. Участници

За участие в конкурса се допускат ученици от Габровска област на възраст от 10 до 19 години. Един участник може да се включи с не повече от 3 снимки. Снимките се изпращат на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като е необходимо да са спазени следните правила:
• снимките трябва да са подходящи за темата на конкурса;
• да са придружени от: име, възраст на автора, училище, в което учи, клас, информация за контакт (телефон, електронна поща), заглавие на снимката, кратък обяснителен текст (например място, където е направена);
• да са направени от Вас и Вие да притежавате всички авторски права.

       2. Технически изисквания към снимките

Изпратените снимки трябва да не са по-малки от 1 МB или 1200 пиксела по дългата страна и да не са подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения. Участниците трябва да изпратят снимките в цифров вид – чернобели или цветни фотографии.

С изпращането на фотографията, участникът дава изричното си съгласие тя да бъде публикувана по преценка на организаторите.

Ако на снимката има заснети хора, те трябва да са съгласни на публикации с тяхното изображение. При предявяване на претенции от заснети лица преди приключване на конкурса, снимката не се допуска до участие или ако е допусната, се сваля от гласуване в момента на предявяването. Ако в по-късен етап от конкурса бъдат предявени претенции към съдържанието или собствеността на снимката от трети лица, авторът на фотографията носи пълната отговорност за удовлетворяване на потенциални искове и права към нея.

  1. Гласуване

Гласуването се извършва на страницата на „Европа директно“ Габрово във Facebook чрез маркиране на „Харесва ми”. Това става като откриете Вашата снимка в раздел „Снимки”, албум „Фотоконкурс” и кликнете "Харесва ми" под снимката, за която искате да гласувате, а не под целия Фотоалбум, защото в този случай гласът Ви няма да бъде отчетен.

За да сте сигурни, че ще получите повече гласове, помолете Вашите приятели също да се включат в гласуването. Победител е снимката, която в края на обявения период е събрала най-много гласове.

  1. Срокове

Можете да изпращате Вашите снимки до 18 декември 2020 г. Снимките ще бъдат качени във страницата на Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово във Facebook в раздел „Снимки“, албум „Фотоконкурс“ на 21 декември 2020 г. Гласуването за тях ще продължи до 16.00 часа на 23 декември 2020 г., когато ще бъде обявен победителят.

  1. Награди

Победителят в конкурса ще получи ваучер на стойност 100 лв. от Технополис. Организаторите ще уговорят лично с него начина на връчване на наградата поради извънредните епидемиологични мерки.

© 2020. All Rights Reserved.