ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ЛУКОВИТ ПО ПОВОД ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

dsc02853На днешната дата – 3-ти декември, през далечната 1898 г. Княз Фердинанд със свой Указ №263 обявява Луковитската селска община за градска. По онова време селището ни е изключително прогресивен околийски център и става град с всички околийски служби – напредък, дошъл в резултат от усилията на едно предприемчиво и отговорно население.

Днес, 122 години по-късно, сме в началото на различен месец декември, белязан от световната пандемия. Използвам годишнината, за да благодаря на екипите на МБАЛ-Луковит и Филиала за спешна медицинска помощ, на лекарите, здравните и социалните работници, учителите, полицейските, общинските и всички други служители, които в изпълнение на професионалния си дълг са близо до хората.

В период на извънредни противоепидемични мерки е уместно да се лишим от характерната за месеца общоградска празничност, но това не бива да помрачава коледната атмосфера. Затова по традиция около Никулден светлините на градската коледна украса ще бъдат включени без церемония, концертна програма и заря. 

Настъпват светли празници. Нека ги посрещнем с вяра, но и с разум, с надежда, но и с търпение, с любов, но и с отговорност!

Бъдете здрави, уважаеми съграждани! Да е светло в душите Ви!

ИВАН ГРЪНЧАРОВ
Кмет на Община Луковит

© 2020. All Rights Reserved.