ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ОТ „ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ“ КЪМ ОБЩИНА ГАБРОВО, КОИТО РАБОТЯТ В ПОМОЩ НА МЕСТНИТЕ БОЛНИЦИ

8 1Кметът на Габрово Таня Христова разпореди всички служители на Община Габрово от функция „Здравеопазване“, които работят в подкрепа на габровските болници, да получават допълнително възнаграждение от 40 лева на ден.

Със заповед на министъра на здравеопазването, посещенията в детски градини, детски ясли и присъствените учебни занятия са преустановени, което позволява на работещите в Здравните кабинети в детски градини и училища, и в детските ясли, детски кухни и яслени групи към детски градини да помогнат на колегите си в болниците, за да облекчат голямата им натовареност.

Заради усложнената епидемична обстановка, лечебните заведения в Габрово се нуждаят от подкрепа за обезпечаване на дежурства в различни отделения.

В рамките само на една седмица, с писма до кмета на града, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и СБАЛ по белодробни болести Габрово (на снимката) помолиха към тях да бъдат пренасочени медицински специалисти, болногледачи и друг помощен персонал. Двете болници мотивират нуждите си от персонал с броя на заболели служители в лечебните заведения и необходимостта от оптимизиране на работния процес.

Източник: Община Габрово

© 2020. All Rights Reserved.