ГАБРОВСКАТА КОТКА ВАЛИДИРА ПОЩЕНСКА МАРКА С ТЕМА "КАРНАВАЛ"

KarnavalGabrovo 2697Лично габровската Котка валидира пощенската марка с тема "Карнавал" на знаковата за всички карнавални градове дата 11.11 в 11 часа и 11 минути. Тя бе в компанията на зам.-кмета на града Мария Йозова, Стефан Трифонов - ръководител на Областна пощенска станция - Габрово и художничката на марката Пепа Маркова.

Пощенската марка е на стойност 3 лв., а тиражът ѝ е 6000 бр. Пощенският печат, също създаден специално за събитието, ще бъде предоставен за използване за срок от три работни дни от датата на валидирането в Централната поща в Габрово.

Събитието се проведе при закрити врата в Огледалната зала на Дома на хумора и сатирата. Заради усложнената епидемична обстановка присъстваха само част от героите от марката - Пиеро, Чарли Чаплин, Синята фея, Клоунът, Нарцисът – все персонажи от габровския карнавал, участвали в шествието през годините, и най-запалените филателисти. Сред тях бе и най-възрастният филателист в България, габровецът Андрей Пенчев. Той е на 98 години. 

Марките са една от най-добрите инвестиции в момента, но ако случайно не се получи габровската марка да достигне стойност от един милион, то винаги може да бъде използвана за изпращането на добра новина някъде, решиха гостите на събитието.

По информация от Община Габрово

Фотограф: Росина Пенчева

© 2020. All Rights Reserved.