ДЕТСКА ГРАДИНА В ЛОВЕЧ ИЗГРАДИ ПЛОЩАДКА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

sl 16Детска градина  „Слънце“ в Ловеч се обновява по проект на МОН по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“. В края на месец октомври завърши изграждането на външната площадка по Безопасност на движението по пътищата (БДП). Осигурена е вътрешна подвижна площадка и е закупено необходимото оборудване: пътни знаци, светофар, велосипед, каски, светлоотразителни жилетки и др. Комплектът от оборудването и обзавеждането ще се използва  за външната и за вътрешната площадка по БДП.

Децата от детската градина се радват на новата придобивка и с желание участват в дейностите, заложени в проекта, спазват правила и норми за безопасно поведение на пътя. Под ръководството на своите учители те упражняват безопасно пресичане на пътен светофар и пешеходна пътека, ориентиране в пътни значи и ситуация, безопасно управление на велосипед, тротинетка, детска лека кола и др.

ДГ „Слънце“ изказва благодарност към ръководството на Община Ловеч и фирма „Еко“ ЕАД –Ловеч за съдействието при подготовката на дворното пространство, разчертаването и боядисването на външната площадка по БДП.

По информация от Община Ловеч

© 2020. All Rights Reserved.