ТРЯВНА ПОСРЕЩА „БАЛКАНЪТ ПЕЕ И РАЗКАЗВА“ НА 6 ЮНИ

IMG 7378Ежегодният празник на балканските градове Елена, Дряново, Котел, Трявна, Твърдица и Гурково „Балканът пее и разказва“ ще се състои на 6 юни 2020 г. в град Трявна. Това стана ясно след проведена работна среща на кметове, зам.-кметове и представители на шестте общини.

Официалното откриване на празника е предвидено за 10:30 ч. на площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“. Около сцената ще бъдат поставени шатри за всяка община, където занаятчии и творци ще показват своите занаяти и произведения.

Жребият за поредността на представяне на участниците определи втори да бъдат фолклорните състави и изпълнители от община Елена, трети – Гурково, четвърти – Твърдица, пети – Котел и шести – Дряново. Първи винаги са домакините.

Празникът „Балканът пее и разказва“ се провежда от 1974 г. Шестте общини си разпределят домакинството на ротационен принцип. Празникът дава възможност на балканските градчета да показват и съхраняват своя фолклор, обичаи и култура. За химн е избрана песента „Хубава си, моя горо“, която звучи винаги при откриването на събитието.

По информация от Община Трявна

© 2020. All Rights Reserved.