ОБЩИНА ТЕТЕВЕН СТАРТИРА НОВАТА ГОДИНА С ОДОБРЕН ПРОЕКТ

UntitledОт пресцентъра на Община Тетевен информират, че Програма „Европа на гражданите“ ще финансира с 22175 евро проект „Заедно създаваме по-добро бъдеще“, разработен съвместно с Община Радовиш (Република Македония).

В рамките на проекта е предвидено да се проведе форум, на който да се презентират историята, културното наследство, природните и туристическите забележителности на двете побратимени общини и да се обсъдят възможностите за съвместна работа в областта на предприемачеството и туризма. Ще се организира и изложение на местния бизнес от двете общини.

Младежи, експерти и представители на организации, работещи в сферата на образованието и младежките политики, ще дискутират по темата „Европа и младите хора – икономически растеж и социално сближаване“. По време на срещата ще бъдат споделени добри практики в сферата на младежките политики, образованието, личностното развитие и заетостта, ще се обсъди създаването на международна младежка мрежа.

Българи и македонци ще се включат и в организирания спортен празник, а състави от община Радовиш ще представят македонския фолклор на традиционния Фестивал на народните обичаи и автентичната носия в с. Рибарица.

Всички дейности по проекта ще се проведат на територията на община Тетевен в периода от 18 до 21 юли 2019 г. и в тях ще участват повече от 450 човека.

© 2020. All Rights Reserved.