„КОД ЗАНАЯТИ” СТАРТИРА ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

75610868 120844449360117 3060032592012115968 oНа 14 ноември консорциумът по проект „Креативни действия за насочване на конкурентното развитие на малки и средни предприятия” (КОД ЗАНАЯТИ) се събра във Флоренция, за да постави началото на своята съвместна работа в подкрепа на занаятчийския сектор.

Срещата беше открита от ръководителя на проекта Карлота Вивиани от Община Флоренция, която заедно с Марта Фалани представи основната цел на КОД ЗАНАЯТИ: повишаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия в сферата на занаятите чрез подобряване на политиките, които се прилагат на регионално и национално ниво в Италия, Унгария, Финландия, Ирландия, Испания и България. От Карлота Вивиани участниците научиха за структурата на проекта и за дейностите, планирани за изпълнение през неговите две фази. През първата фаза, която е с продължителност 36 месеца и завършва с разработен План за действие, са предвидени междурегионални тематични семинари, учебни посещения, срещи за установяване на контакти, партньорски проверки, срещи на заинтересованите страни и участие в платформата за усъвършенстване на политики. Втората фаза (12 месеца) е посветена на мониторинга на изпълнението на плановете за действие.

За място на събитието водещият партньор Община Флоренция беше избрал Officina Creativа – мултифункционално пространство, в което занаятчии, дизайнери, студенти и хора, привлечени от света на занаятите, могат да се срещат, да работят заедно и да се учат.

© 2020. All Rights Reserved.