В ЛУКОВИТ БЕ ОТКРИТ РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БЕЗПЛАТНИ ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ

018На 19 декември 2019 г. в Луковит бе открит Регионален център за консултиране към Адвокатски съвет-Ловеч. Той се помещава в сградата на Община Луковит на ул. „Възраждане“ №73, партер. В него ще се осъществява безплатна правна помощ на физически лица от уязвими социални групи, които отговарят на някое от условията по чл.22 , ал.1 от Закона за правната помощ или чиито доходи, удостоверени с документ от съответния компетентен орган, не надвишават определения за страната размер на линията на бедност.

Разкриването на центъра стана възможно благодарение на идейната инициатива на Районен съд-Луковит в лицето на съдия Владислава Цариградска, сътрудничеството между Националното бюро за правна помощ и Адвокатската колегия в Ловеч, които съвместно ще администрират услугата и с подкрепата на Община Луковит в лицето на кмета Иван Грънчаров, който осигури помещение с техническо оборудване.

Адвокатите Нина Лилова, Сашка Христова, Бистра Лазарова, Радослав Монов, Росен Лефтеров, Петко Радулов, Миролюб Монов и Стефан Атанасов ще предоставят правни съвети и консултации по граждански, изпълнителни, наказателни и административни производства. Предстои да бъде оповестен и точният работен график на центъра.

В официалната церемония ритуалът по рязане на лентата бе изпълнен от кмета Иван Грънчаров, председателя на Националното бюро за правна помощ адвокат Елена Чернева, съдия Владислава Цариградска и адвокат Радослав Монов.

В словото си адвокат Чернева подчерта, че това е тринадесетият подобен център в страната, но за първи път той се открива извън областен град. Тя също така похвали отличното взаимодействие между районния съд, местната власт и адвокатите от Луковит в полза на гражданите.

Източник: Община Луковит

© 2020. All Rights Reserved.