КМЕТЪТ НА ТРОЯН ДОНКА МИХАЙЛОВА Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ ЗА 2019

pia 2019 aПлатформата „Иновации в политиката“ връчи на 4 декември сертификати за признание на 80 политици от различни европейски страни. Събитието се състоя в зала на бившите заводи „Форд“ в Берлин.

Наградата „Иновации в политиката“ се дава, за да разпознае и подкрепи политиците, които проявяват смелостта да навлязат в нови области, постигат високи резултати и показват високо ниво на креативност, независимо от тяхната партийна принадлежност и националност. Сред тях е кметът на Община Троян Донка Михайлова. Жозеф Ленч от платформата „Иновации в политиката“ поздрави участниците с думите: „Това, което Вие правите е важно. Хората губят вяра в политиката. Вие връщате тази вяра“.

Наградените се определят от 1000 европейски граждани, подбрани на случаен принцип, представители на различни националности, пол и възраст. Те избират измежду 2000 политици, сред които отличават 80.

Събитието се провежда с подкрепата на Федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и Федералния президент на Австрия Александър Ван дер Белен.

По време на срещите Михайлова и секретарят на Община Троян Цветелина Калчева проведоха разговори с кметове от различни европейски страни и обмениха опит в практики, които са насочени към решение на проблемите на различни групи от граждани.

По информация от Община Троян

© 2020. All Rights Reserved.