ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ И СПОРТА С КРЪГЛА ГОДИШНИНА

IMG 4756На 12 ноември 2019 г. спортна зала „Орловец“ в Габрово се превърна в арена на мащабен празник за над 150 деца от цялата област. Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, Регионално управление на образованието Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация и Община Габрово се обединиха и тази година, за да превърнат десетото издание на ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ И СПОРТА в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене.

Събитието беше открито от Невена Петкова – Областен управител на Габровска област. Помогна й малката Аля, която обясни как се хранят в тяхното семейство, кой плод най-много обича, къде спортуват. Малко след началото на празника към децата се присъедини кметът на Община Габрово Таня Христова, която поздрави децата и се включи в образователните игри. Гост на събитието беше и Асен Марков – Главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

150 ученици от 3 и 4 клас от почти всички училища на област Габрово премериха сили в отделните спортни състезания и забавни образователни игри: здравословна салата, пъзел, здравословна дъга, „плодово-зеленчукова“ кръстословица. Участниците от всяко училище бяха разделени в два отбора – 4 деца в образователни игри и 6 деца в спортни игри.

Състезанията и в двете групи бяха много оспорвани, но както винаги до сега, децата се забавляваха, проявиха спортен хъс и си тръгнаха след края на празника с много емоции, повече знания и много, много подаръци и награди, осигурени от Европейския информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата. Наградите бяха връчени от Георги Маринов – началник на Регионално управление на образованието и Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово.

© 2020. All Rights Reserved.