МОДЕРНА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА В ЦПЛР – ДЕТСКИ КОМПЛЕКС „ЙОВКО ЙОВКОВ“ В СЕВЛИЕВО

75552845 3148327451904588 1325183808101679104 nНовата детска площадка бе открита на 1 ноември 2019 г. Малчуганите вече ще могат да играят на дама или шах с огромни фигури на открито, а инициативата за новите съоръжения на Бизнессдружение „Севлиево XXI век“ бе подкрепена от Община Севлиево.

„Изключително ми е приятно на днешния празник на народните будители да сме в нашия нов двор. Това е поредната добра идея, инициирана от Бизнессдружение „Севлиево XXI век“ и реализирана съвместно с Община Севлиево. Детският комплекс е пример за това, че когато бизнес и Община работят заедно, нещата се получават много по-добре. А те работят заедно в името на нашите деца“, заяви Венета Петкова, директор на ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“.

„Една от нашите цели е да подобряваме средата, в която растат децата ни. През лятото, по време на благотворителната ни вечер, ние успяхме да съберем средства за изграждането на тази игрална площадка в детския комплекс. Нека детският смях и глъчка не спират на тази детска площадка“, пожела Данаил Лалев, член на Управителния съвет на „Севлиево XXI век“.

Миналият месец приключи ремонтът на сградата на детския комплекс, изпълнен със средства от капиталовата програма на Община Севлиево. В изцяло санираната сграда децата ще имат по-добри условия за своите занимания по интереси и ще продължат да изразяват талантите си тук. По време на ремонта е поставен нов ламинат, подменено е осветлението в стаите на третия етаж от комплекса с енергоспестяващи лампи. Благодарение на изпълнените мерки за енергийна ефективност ще се подобрят експлоатационните характеристики на сградата и ще се постигнат значителни икономии в изразходваната енергия за отопление и климатизация.

По информация от Община Севлиево

© 2020. All Rights Reserved.