ТЪРСЯТ СЕ СТУДЕНТИ ЗА МЛАДЕЖКИ ЕКИП „ЕВРОПА“

Team Europe Junior 2019Конкурс за участие в младежки екип „Европа“ (Team Europe Junior) провежда Представителството на Европейската комисия в България.

Новите членове на доброволческата инициатива трябва да са креативни и любознателни студенти, които следват в момента в българските висши учебни заведения. Право на участие имат граждани на възраст между 18 и 25 години, живеещи в България.

Целта е да се засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище в училищата и университетите за политиките и гражданството в Европейския съюз, както и за значението на европейската интеграция.

Важни условия към желаещите да се включат са да имат добри познания за Европейския съюз, ентусиазъм за участие в най-различни инициативи и трупане на опит в областта на комуникацията за европейските политики.

Кандидатите трябва да изпратят заявление за участие, мотивационно писмо и презентация по една от посочените теми: „Що е ЕС?“ и „Нови възможности за младите да въздействат на развитието на ЕС“.

Допуснатите до интервю ще се представят пред журито на конкурса в Дома на Европа в София. Максимум до 20 студенти ще станат част от младежкия екип „Европа“, като броят им може да бъде и по-малък.

Крайният срок за изпращане на заявления е 4 ноември 2019 г. (до 22:00 ч. българско време) на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Пълният регламент на конкурса и условията за участие са публикувани на:https://ec.europa.eu/bulgaria/events/announcement-team-europe-junior-2020_bg.

Младежки екип „Европа“ е инициатива от 2011 г. на Представителството на Европейската комисия в България, насочена към студенти с интерес към комуникацията с гражданите на тема „Европейски съюз“. Избраните членове на екипа имат възможността да посетят Брюксел и да се запознаят отблизо с работата на европейските институции, както и да преминат обучение по комуникационни и презентационни умения. В рамките на доброволчеството си студентите участват в различни комуникационни дейности на Представителството на Европейската комисия в България и на Информационното бюро на Европейския парламент в България. Едно от най-интересните и зареждащи събития за участниците е инициативата „Отново на училище“ (по повод Деня на Европа – 9 май), която ги връща в училищата, които са завършили, за да представят на учениците какво е Европейският съюз и какви възможности им предлага.

Източник: Община Габрово

© 2020. All Rights Reserved.