НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ В ОРЕШАК ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ В ОАЕ

nihzi oreshak

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак получи покана за участие в „Седмица на културното наследство“, която ще се проведе в Шарджа, ОАЕ. Групата от 20 човека ще се води от управителя на изложението Иван Чакъров.

От 15 до 20 октомври 2019 г. жителите и гостите на Шарджа и ОАЕ ще могат да се докоснат до български занаятчийски изделия, танцови пърформънси, музикални изпълнения и до традиционната ни кухня.

Целта е да се популяризират богатите културни традиции на България и да се създаде  туристически интерес. Вече са подготвени няколко билборда в Шарджа с някои от най-типичните за България места. Ще бъде издадена и книжка за България, в която ще са представени местата, които си струва да бъдат посетени. ОАЕ по принцип имат интерес към минералните извори и културния туризъм. 

„Вярвам, че посетителите на „Седмица на културното наследство“ в Шарджа, ще имат възможност да открият нови поводи да посетят България и Троян и да споделят емоцията от допира си до една от най-древните култури в света - българската“, сподели Иван Чакъров.

Поканата за участие на Националното изложение да представи България в ОАЕ е ясен знак, че посоката, в която Община Троян и Националното изложение са насочили усилията си, е правилна и добавя стойност към цялостния туристически продукт на района.

По информация от Община Троян

© 2020. All Rights Reserved.